Cranberry Sinaasappel Broodjes

Cranberry Sinaasappel Broodjes
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 40
Ingredients
  • 170 gr amandelmeel
  • 3 el kokosmeel
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 2 el chia zaadjes
  • ½ tl Keltisch zeezout
  • 1½ tl bakpoeder
  • 5-6 eieren (afhankelijk van de grootte)
  • 60 ml (4 eetl) kokosolie, gesmolten
  • 3 el honing
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 30 gr gedroogde cranberries
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170ºC en bekleed een twee mini brood/cakeblikjes (van 15 cm) met bakpapier.
  2. Meng amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, chia zaadjes, zout en bakpoeder in een grote beslagkom.
  3. Voeg daarna eieren, kokosolie, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe.
  4. Mix met een handmixer tot een egaal beslag.
  5. Stort het beslag in de bakvormen en strooi de cranberry’s eroverheen. Werk deze vervolgens met een lepel voorzichtig door het beslag (dit voorkomt dat alle besjes naar de onderkant zakken tijdens het bakken).
  6. Bak in ongeveer 25-30 min goudbruin, of tot er een houten prikker schoon uit komt.
  7. Laat helemaal afkoelen, snij in plakjes en serveer.
  8. Bewaar daarna in een gesloten plastic zak.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten